ebannerespa

ΤΡΟΠΟΙ ΘΕΡΑΠEIΑΣ ΚΑΤΑΡΡAΚΤΗ

Τρόποι θεραπειας καταρράκτη : στα αρχικά στάδια του καταρράκτη, η αλλαγή των γυαλιών μπορεί να βοηθήσει σε κάποιο βαθμό. Όταν, όμως, η θόλωση του φακού προχωρήσει, τότε η μόνη θεραπεία είναι η χειρουργική. Συντηρητική θεραπεία για τον καταρράκτη με κολλύρια δεν υπάρχει.

tropoi therapias

Ποια είναι τα στάδια της επέμβασης για τον καταρράκτη;

Προετοιμασία: Η παραμονή στο Athens Vision θα είναι τρίωρη. Μισή περίπου ώρα πριν από την επέμβαση γίνεται ενστάλαξη κολλυρίων. Σε κάποιες ειδικές περιπτώσεις δίνεται και προεγχειρητική αγωγή για τις τελευταίες 2-3 ημέρες πριν από την επέμβαση.

Επέμβαση: Η επέμβαση για τον καταρράκτη έχει συνήθως διάρκεια 15 περίπου λεπτών. Κατά την διάρκεια της ο χειρουργός θα αφαιρέσει τον καταρράκτη με υπέρηχο ή laser από μια μικροσκοπική τομή 1,4 εώς 2,7 χιλιοστών. Στη συνέχεια από την ίδια τομή θα τοποθετηθεί ο νέος ενδοφακός που ξεδιπλώνεται μέσα στο μάτι.

Δεν χρησιμοποιούνται ράμματα και το μάτι παραμένει ανοικτό χωρίς επιδέσμους.

Υπέρηχοι Laser και χρήση μικροώσεων ύδατος για την αφαίρεση του καταρράκτη.

Οι υπέρηχοι της δεκαετίας του ‘70 που χρησιμοποίησε πρώτος ο Charles Kellman δεν έχουν καμία σχέση με τις ψηφιακές μηχανές υπερήχων του 2007. Η «νέα γενιά» υπέρηχων στην αφαίρεση του καταρρακτικού φακού έχει εμφανή πλεονεκτήματα. To Athens Vision έχει επενδύσει στην πιο σύγχρονη τεχνολογία αφαίρεσης του καταρράκτη και χρησιμοποιεί τα συστήματα Infinity OΖil, Aqualase, Legacy 20000 και Accurus 800 με τα οποία η αφαίρεση του καταρράκτη μπορεί να γίνει με χρήση οριζόντιας ταλάντωσης υπερήχων (νέας γενιάς κρυο-υπέρηχος), με ψηφιακό έλεγχο του εύρους (σταθερού/ διακοπτόμενου/ μεταβαλλόμενου) της ταλάντωσης και της ενδοφθάλμιας ροής φυσιολογικού ορού και πίεσης.

Έχουμε επίσης την δυνατότητα αφαίρεσης του καταρράκτη με χρήση μικροώσεων ύδατος χωρίς την χρήση υπερήχου ή Laser.

Skip to content