Διαθέτουμε μια απο τις κορυφαίες ιατρικές ομάδες στην Ελλάδα... Ποιοί είμαστε!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΙΧΩΝΑΣ, MD

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΙΧΩΝΑΣ, MD

 

Χειρουργός Οφθαλμίατρος

 

 

 

 

Επικ. Καθηγητής Οφθαλμολογίας, CWRU, USA
Cleveland Clinic Foundation, USA, Alumnus
Διπλ. American Board of Ophthalmology

 

Ειδικότητες
Χειρουργική Υαλοειδούς- Αμφιβληστροειδούς

O Δρ. Τριχώνας Γεώργιος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979 και μεγάλωσε στην Μυτιλήνη. Αποφοίτησε από το 3ο Λύκειο Μυτιλήνης με άριστα και εισήλθε στην ιατρική σχολή Αθηνών με πανελλήνιες εξετάσεις. Αποφοίτησε το 2004 από την ιατρική σχολή Αθηνών με βαθμό Λείαν Καλώς. Μετά τη ολοκλήρωση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας μετέβη στην Βοστώνη το 2007 όπου εργάστηκε ως Research Fellow στο Angiogenesis Lab, Harvard Medical School για 3 χρόνια. Επίσης πέρασε με επιτυχεία τις απαραίτητες εξετάσεις USMLE (Step1,2,3) ώστε να μπορέσει να ασκήσει την ιατρική την Αμερική.

 

Πραγματοπιησε τον πρώτο χρόνο ειδικότητας (Ιnternship) στη Γενική Χειρουργική στο Νοσοκομείο του Πανεπιστημίου του Harvard- Brigham and Women’s Hospital.

Εκπαιδεύθηκε στην Οφθαλμολογία (Residency) στην Οφθαλμολογική Κλινική του Cleveland Clinic Foundation- Cole Eye Institute και υπο-εξειδίκευτηκε στη χειρουργική Υαλοειδούς Αμφιβληστροειδούς στο University of Pittsburgh Medical Center (UPMC, Pittsburgh).

 

Ολοκληρώνοντας την εκπαίδευσή του στην Οφθαλμολογία πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις ειδικότητας του Αμερικανικού Συμβουλίου Οφθαλμολογίας (ABO).

 

Το 2016 ανακηρύχθηκε επίκουρος καθηγητής οφθαλμολογίας του Case Western Reserve University, Cleveland, ΗΠΑ. Διδάσκει παθολογία και χειρουργική υαλοειδούς αμφιβληστροειδούς σε ειδικευομένους και διευθύνει το αντίστοιχο τμήμα.

 

Ο Δρ. Τριχώνας έχει συγγράψει δεκάδες επιστημονικές δημοσιεύσεις και έχει πραγματοποιήσει μεγάλο αριθμό εισηγήσεων και ομιλιών σε συνέδρια και επιστημονικές ημερίδες στην Αμερική. Έχει πατέντα με το πανεπιστήμιο Harvard στη συνδυαστική θεραπεία των φωτουποδοχέων μετα από αποκόλληση αμφιβληστροειδούς.

 

Το 2019, ο Κύριος Τριχώνας επέστρεψε στην Ελλάδα μόνιμα και συνεργάζεται με το Athens Vision.

 

Είναι μέλος:

 

Της Αμερικανικής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας (ΑΑΟ)
της Αμερικανικής Εταιρείας Αμφιβληστροειδούς (ASRS)
του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου (ΑΜΑ)
του Ιατρικού Συλλόγου της Πολιτείας του OHIO, Η.Π.Α. (COS)