Διαθέτουμε μια απο τις κορυφαίες ιατρικές ομάδες στην Ελλάδα... Ποιοί είμαστε!

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΥΡΟΥΔΗΣ, MD

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΥΡΟΥΔΗΣ, MD

 

 

 

 

Χειρουργός Οφθαλμίατρος

 

Διευθυντής Διαθλαστικού Τμήματος

Επιστημονικός Διευθυντής του Athens Vision Πειραιά.

 

Ειδικότητες

Διαθλαστική Χειρουργική, Καταρράκτης

Ο Δημήτριος Κυρούδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1969.

 

Αποφοίτησε από το Αμερικάνικο Κολλέγιο «ΑΝΑΤΟΛΙΑ» ως αριστούχος το 1986.
Εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διετέλεσε υπότροφος του ΙΚΥ για την εκπαίδευση στην Οφθαλμολογία στο Technische Universitaet Muenchen της Γερμανίας.

 

Μετά την λήψη του Πτυχίου της Ιατρικής το 1994 ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία στο στρατιωτικό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και διετέλεσε παράλληλα άμισθος βοηθός στην Οφθαλμολογική κλινική του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Αλεξανδρούπολης.

 

Ειδικεύθηκε στην Οφθαλμολογία εξ ολοκλήρου στο Ηνωμένο Βασίλειο και συγκεκριμένα στα νοσοκομεία North London Partnership Hospitals (North Middlesex Hospital and Whipps Cross Hospital) , William Harvey Hospital and Central Middlesex Hospitals in London, UKΣτο τελευταίο εξειδικεύθηκε επιπλέον στις παθήσεις του προσθίου ημιμορίου του οφθαλμού και την χειρουργική του καταρράκτη.

 

Στη συνέχεια εργάσθηκε στα Icon Laser Eye centers Inc. London, UK και Windsor, Ontario, Canada όπου εξειδικεύθηκε στις διαθλαστικές επεμβάσεις με τη χρήση laser.

 

Ως επιστημονικός διευθυντής της παραπάνω εταιρείας επαναπατρίστηκε όταν η εν λόγω εταιρεία δραστηριοποιήθηκε στην Ελλάδα με δύο κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

 

Το 2005 ιδρύει το «Πειραϊκό Διαθλαστικό Κέντρο» που εξειδικεύεται στις επεμβάσεις για τη θεραπεία της μυωπίας, της υπερμετρωπίας και του αστιγματισμού.

 

Έχει προσφέρει στην ανάπτυξη της διαθλαστικής χειρουργικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό συμβάλλοντας στην ίδρυση και οργάνωση πολυάριθμων διαθλαστικών κέντρων σε όλη την επικράτεια, εκπαιδεύοντας πλειάδα οφθαλμιάτρων και παραϊατρικού προσωπικού στις επεμβάσεις με laser και στις ενδοφθάλμιες διαθλαστικές επεμβάσεις.

 

Συμμετέχει τακτικά σε πολλά διεθνή συνέδρια και ως ομιλητής στα θέματα της εξειδίκευσής του.

 

Είναι μέλος της Αμερικάνικης Ακαδημίας Οφθαλμολογίας (AAO), της Αμερικάνικης Εταιρείας Καταρράκτη και Διαθλαστικής Χειρουργικής (ASCRS), της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καταρράκτη και Διαθλαστικής Χειρουργικής (ESCRS), της Διεθνούς Εταιρείας Διαθλαστικής Χειρουργικής (ISRS), της Ελληνικής Οφθαλμολογικής Εταιρείας (ΕΟΕ), και είναι εκλεγμένος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Ενδοφθάλμιων Φακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής (ΕΕΕΦΔΧ) και Γενικός Γραμματέας της την τελευταία 4ετία.

Ο Χειρουργός Οφθαλμίατρος Δημήτριος Κυρούδης συμμετείχε σαν κεντρικός ομιλητής στο εκπαιδευτικό σεμινάριο της Οφθαλμολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος με θέμα “Μυωπία-Υπερμετρωπία-Αστιγματισμός -εξεταστικές μέθοδοι στη σχισμοειδή λυχνία”