Διαθέτουμε μια απο τις κορυφαίες ιατρικές ομάδες στην Ελλάδα... Ποιοί είμαστε!

ΣΩΤΗΡΙΑ ΠΑΛΙΟΥΡΑ, MD, MSc, PhD

ΣΩΤΗΡΙΑ ΠΑΛΙΟΥΡΑ, MD, MSc, PhD

 

Χειρουργός Οφθαλμίατρος

 

 

 

 

Επίκ. Καθηγήτρια Οφθαλμολογίας, BASCOM PALMER (Η.Π.Α.)
Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής YALE
Ειδικευθείσα Οφθαλμολογικής Κλινικής HARVARD &
Ογκολογικού Κέντρου MEMORIAL N.Y.
Διπλωματούχος American και European Boards of Ophthalmology

 

Ειδικότητες
Παθήσεις ΚερατοειδούςΜεταμοσχεύσειςΚαταρράκτης Όγκοι/Φλεγμονές Οφθαλμικής ΕπιφάνειαςΔιαθλαστική Χειρουργική

Η Δρ. Σωτηρία Δ. Παλιούρα μεγάλωσε στην Λαμία Φθιώτιδας. Μετά το Λύκειο (βαθμός απολυτηρίου, 20) μετέβη στο Πανεπιστημιο YALE των Η.Π.Α. για τα 4 χρόνια υποχρεωτικής προ-ιατρικής εκπαίδευσης (σύμφωνα με το εκπαιδευτικό σύστημα των Η.Π.Α.). Αποφοίτησε το 2003 με Άριστα και επιλέχθηκε στον τιμητικό παναμερικανικό σύλλογο αρίστων αποφοίτων ΦΒΚ (Phi Beta Kappa Honor Society).

 

Ολοκλήρωσε τις σπουδές της με υποτροφία στην Ιατρική Σχολή του Παν/μιου YALE, από την οποία αποφοίτησε με Άριστα μέσα στους 5 καλύτερους φοιτητές του έτους της. Η διδακτορική της διατριβή στα εργαστήρια των Dieter Söll και Thomas Steitz (κάτοχος βραβείου Νόμπελ 2009) βραβεύθηκε ως η καλύτερη διατριβή στην Ιατρική Σχολή του Παν/μιου YALE (MD/PhD Thesis Prize και Farr Scholar Excellence in Research Award) και η ίδια πήρε βραβείο άριστης διδασκαλίας ως βοηθός καθηγητή.

 

Διετέλεσε τον πρώτο χρόνο ειδικότητας (Internship) στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο MEMORIAL στην Νέα Υόρκη, όπου και βραβεύθηκε για την αφοσίωσή της στην εξαίρετη περίθαλψη των ασθενών.

 

Εκπαιδεύθηκε στην Οφθαλμολογία (Residency) στην Οφθαλμολογική Κλινική του Παν/μίoυ HARVARD (Massachusetts Eye and Ear Infirmary), στο τέλος της οποίας επιλέχθηκε να συμμετάσχει στην τιμητική διημερίδα Heed για νέους χαρισματικούς χειρουργούς οφθαλμίατρους.

 

Εξειδικεύθηκε στο τμήμα Κερατοειδούς και Διαθλαστικής Χειρουργικής του BASCOM PALMER Eye Institute (Νο1 πανεπιστημιακή οφθαλμολογική κλινική στις ΗΠΑ 2002 – 2017) και διακρίθηκε ανάμεσα σε όλους τους εξειδικευόμενους στον κερατοειδή των Ηνωμένων Πολιτειών με την υποτροφία “Claes Dohlman.”

 

Η Δρ. Παλιούρα διδάσκει χειρουργική καταρράκτη, μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς και χειρουργική οφθαλμικής επιφάνειας (όγκοι επιπεφυκότα, μεταμοσχεύσεις βλαστικών κυττάρων, πτερύγια κτλ.) σε ειδικευόμενους του BASCOM PALMER Eye Institute ως Λέκτορας (2014 – 2015) και Επίκουρη Καθηγήτρια (2015 – σήμερα).

 

Έχει συγγράψει δεκάδες επιστημονικές δημοσιεύσεις (Science, Archives of Ophthalmology, Cornea, JAMA Ophthalmology, Nature Chemical Biology) και κεφάλαια (Expert Techniques in Ophthalmic Surgery, Cornea, Keratoprostheses and Artificial Corneas) και έχει πραγματοποιήσει μεγάλο αριθμό εισηγήσεων και ομιλιών σε συνέδρια και επιστημονικές ημερίδες στην Αμερική και στον κόσμο.

 

Το επιστημονικό της έργο έχει βραβευθεί από την Αμερικανική Εταιρεία Καταρράκτη και Διαθλαστικής Χειρουργικής (ASCRS), την Αμερικανική Εταιρεία για την Έρευνα στους επιστημονικούς κλάδους της Όρασης και της Oφθαλμολογίας (ARVO), τον Σύλλογο Αποφοίτων της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Harvard, το τμήμα Κερατοειδούς του Harvard, την Αμερικανική Ένωση Τραπεζών Οφθαλμών (EBAA), και τον Οφθαλμολογικό Σύλλογο Νέας Αγγλίας (NEOS). Η Δρ. Παλιούρα έλαβε την υποτροφία “Σπύρος Γεωργαράς” από την Ελληνική Εταιρεία Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής το 2015, η οποία της έδωσε την δυνατότητα να μαθητεύσει στην Τράπεζα Οφθαλμών Florida Lions και να αποκτήσει τον τίτλο Certified Eye Bank Technician από την Eye Bank Association of America.

 

Είναι μέλος:

της Αμερικανικής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας (ΑΑΟ)
της Αμερικανικής Εταιρείας Καταρράκτη και Διαθλαστικής Χειρουργικής (ASCRS)
της Αμερικανικής Εταιρείας Κερατοειδούς (Cornea Society)
της Αμερικανικής Εταιρείας για την Έρευνα στους επιστημονικούς κλάδους της     Όρασης και της Oφθαλμολογίας (ARVO)
του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου (ΑΜΑ)
του Αμερικανικού Συλλόγου Ιατρών και Χειρούργων (ΑCPS)
του Αμερικανικού Συλλόγου Ιατρών Ερευνητών (APSA)
του Ιατρικού Συλλόγου της Πολιτείας της Φλόριντας, Η.Π.Α. (FMA)
της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καταρράκτη και Διαθλαστικής Χειρουργικής (ESCRS)
της Ελληνικής Εταιρείας Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής
του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών