ebannerespa

ΤΟ 1ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΝΔΟΦΑΚΩΝ ARTISAN & ARTFLEX ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΤΟ 1ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΝΔΟΦΑΚΩΝ ARTISAN & ARTFLEX ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

3/07/2010 | Συνέδρια, Τα νεα μας, Τα νέα μας - 2010

Το 1ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Ενδοφακών Artisan και Artiflex στην Ελλάδα

(Ιούλιος 2010)

Στις 2 Ιουλίου το Ιατρικό Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας Athens Vision διοργάνωσε σε συνεργασία με την εταιρία Ophtec και την εταιρία System Vision το πρώτο εκπαιδευτικό σεμινάριο ενδοφακών Artisan και Artiflex στην Ελλάδα. Οι πρωτοποριακοί αυτοί φακοί χρησιμοποιούνται για τη διόρθωση μεγάλων διαθλαστικών σφαλμάτων (μυωπίας) και για την αντικατάσταση του κρυσταλλοειδούς φακού του ματιού.

eye-1  contact-lens-1
Σκοπός του σεμιναρίου ήταν να εκπαιδευτούν νέοι οφθαλμίατροι στους ενδοφακούς Artisan και Artiflex και να επιχειρήσουν για πρώτη φορά ένθεση ενδοφακού σε τεχνητό πρόσθιο θάλαμο (τεχνητός οφθαλμός).
ekpaideftiko-2
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι οφθαλμίατροι Γ. Γεωργαρίου, Αν. Χαρώνης, Γ. Κοψίνης και Θ. Φιλιππόπουλος παρουσίασαν το θέμα αναλυτικά με φωτογραφικό υλικό και videos καταθέτοντας την δική τους εμπειρία. Έγιναν αναφορές σε χειρουργικά περιστατικά και τις διαφορετικές χειρουργικές τεχνικές που ακολουθούνται και ανέλυσαν τις διάφορες επιπλοκές και τους τρόπους αποφυγής τους.
Μετά το τέλος των παρουσιάσεων οι συμμετέχοντες εξέτασαν ήδη χειρουργημένους ασθενείς και με τη βοήθεια ειδικών μηχανημάτων πειραματίστηκαν στην ένθεση ενδοφακών σε περιβάλλον προσομοίωσης (wet labs). Στο τέλος του προγράμματος οι νέοι οφθαλμίατροι παρέλαβαν πιστοποιητικό παρακολούθησης του σεμιναρίου από την εταιρία Ophtec.
ekpaideftiko-1

 

Skip to content