ebannerespa

ΑΜΦΙΒΛΗΣΤΡΟΕΙΔΗΣ ΩΧΡΑ ΚΗΛΙΔΑ

Ο αμφιβληστροειδής είναι ένας φωτοευαίσθητος χιτώνας που πληρεί το εσωτερικό του οφθαλμού, υποδέχεται το φως και στέλνει την εικόνα στον εγκέφαλο. Ο οφθαλμός είναι σαν μια κάμερα. Ο φακός στο μπροστινό μέρος του ματιού εστιάζει το φως πάνω στον αμφιβληστροειδή. Μπορείτε να σκεφτείτε τον αμφιβληστροειδή σαν το φιλμ της κάμερας.

amfi 01

Μονάδα Διαβητικής Αμφιβληστροειδοπάθειας – Αγγειακών Παθήσεων Αμφιβληστροειδούς

Ο σακχαρώδης διαβήτης προκαλεί βλάβες στα αγγεία του αμφιβληστροειδούς. Στα όψιμα στάδια της πάθησης κινδυνεύει άμεσα η όραση των πασχόντων. Στη μονάδα διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας του Athens Vision αντιμετωπίζεται η πάθηση στην ολότητα της με μια εμπεριστατωμένη διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση. Εφαρμόζονται πρωτόκολλα παρακολούθησης και θεραπείας βάσει των τελευταίων επιστημονικών εξελίξεων.

Μέσα στον ίδιο χώρο παρέχεται η δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης (ψηφιακή αγγειογραφία, spectral OCT), εφαρμογής laser (argon, diode, micropulse), σύγχρονης φαρμακοθεραπείας αλλά και χειρουργικής αντιμετώπισης των πλέον πολύπλοκων περιστατικών (ελάχιστα επεμβατική βιτρεκτομή).

amfi 234

Μονάδα Ηλικιακής Εκφύλισης της Ωχράς Κηλίδας

Η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας προκαλεί προβλήματα στη κεντρική όραση των πασχόντων, συχνά σε βαθμό που παρεμποδίζει σε μεγάλο βαθμό τη καθημερινότητα τους.

amfi 5n

Στην εξειδικευμένη μονάδα του Athens Vision εφαρμόζονται διαγνωστικά και θεραπευτικά πρωτόκολλα σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο μας. Υπάρχει η δυνατότητα πρώιμης διάγνωσης, «χαρτογράφησης» και παρακολούθησης της βλάβης (ψηφιακή αγγειογραφία φλουορεσκείνης / ινδοκυανίνης, spectral OCT), καθώς και εφαρμογής όλου του φάσματος των θεραπειών (ICG-enhanced φωτοθρόμβωση, argon laser, φωτοδυναμική θεραπεία με visudyne, ενδοφθάλμια φαρμακοθεραπεία, συνδυασμένες θεραπείες, χειρουργικές θεραπείες – μετατόπιση αμφιβληστροειδούς, μετατόπιση υπαμφιβληστροειδικού αιματώματος). Παρέχεται επίσης η δυνατότητα εφαρμογής βοηθημάτων χαμηλής όρασης για τη μεγιστοποίηση της όρασης των ασθενών μας.

amfi 6n

Χειρουργική Μονάδα Αμφιβληστροειδούς

Στο κέντρο μικροχειρουργικής του αμφιβληστροειδούς του Athens Vision αντιμετωπίζονται όλες οι χειρουργικές παθήσεις του αμφιβληστροειδούς σύμφωνα με τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις του χώρου. Στα πλαίσια «περιπατητικού χειρουργείου ημέρας» αντιμετωπίζονται με τοπική αναισθησία περιστατικά αποκόλλησης του αμφιβληστροειδούς, οπής της ωχράς κηλίδας, επαμφιβληστροειδικής μεμβράνης, ελκτικής ωχροπάθειας, ενδοφθαλμίτιδας, επιπλοκών επεμβάσεων καταρράκτη κ.α. Υπάρχει η δυνατότητα ελάχιστα επεμβατικής βιτρεκτομής (25g), πνευματικής ρετινοπηξίας, συμβατικού χειρουργείου αποκόλλησης, καθώς και συνδυασμένων επεμβάσεων σε συνεργασία με τους εξειδικευμένους χειρουργούς των άλλων τμημάτων του Athens Vision. Πολύπλοκα περιστατικά επανορθωτικής χειρουργικής οφθαλμικού τραύματος αντιμετωπίζονται συνδυαστικά για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Μονάδα Παιδιατρικών Παθήσεων Αμφιβληστροειδούς

Επικεντρώνεται στη διαγνωστική και θεραπευτική αντιμετώπιση των παθήσεων του αμφιβληστροειδούς στα παιδιά και ιδιαίτερα στην αμφιβληστροειδοπάθεια της προωρότητας. Εφαρμόζεται πρωτόκολλο διάγνωσης, παρακολούθησης και θεραπείας της πάθησης σε πρόωρα νεογνά υψηλού κινδύνου. Χρησιμοποιείται κινητή μονάδα diode infrared laser καθώς και σύγχρονοι μέθοδοι μικροχειρουργικής (βιτρεκτομή) στα όψιμα στάδια της πάθησης.

amfi 7n

Πλήρως εξοπλισμένη με τελευταίας γενιάς μηχανήματα η μονάδα απεικονίσεων βυθού αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του τμήματος αμφιβληστροειδούς του Athens Vision. Εφαρμόζεται ψηφιακή αγγειογραφία υψηλής ευκρίνειας (φλουορεσκείνη, πράσινο ινδοκυανίνης) καθώς και οπτική τομογραφία συνοχής υψηλής ευκρίνειας (spectral OCT). Η τρισδιάστατη απεικόνιση των παθήσεων του αμφιβληστροειδούς επιτρέπει στους οφθαλμιάτρους του Athens Vision να προγραμματίσουν τη καλύτερη δυνατή θεραπεία για την αντιμετώπιση του εκάστοτε προβλήματος.

Μέσω της συνεργασίας του Athens Vision με το Doheny Retina Institute, University of Southern California των ΗΠΑ υπάρχει η δυνατότητα εφαρμογής νέων τεχνολογιών οφθαλμικών απεικονίσεων, καθώς και γνωμοδοτήσεων πολύπλοκων περιστατικών.

Skip to content