ebannerespa

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ & ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ

Η κοινωνική ευθύνη, μια από τις θεμελιώδεις αξίες και σημαντικότερες αρχές της επιχειρηματικής λειτουργίας του Ιατρικού Κέντρου Athens Vision, αποτελεί τη συνεισφορά στον άνθρωπο και στην ευημερία της ελληνικής κοινωνίας.

Υιοθετώντας αυτές τις αρχές και έχοντας πλήρη γνώση της ευαισθησίας του κλάδου που υπηρετούμε, όπου το αγαθό της υγείας δεν πρέπει να είναι προνόμιο αλλά δικαίωμα του κάθε συνανθρώπου μας, στο Athens Vision έχουμε αναπτύξει μια εταιρική επιχειρησιακή κουλτούρα που λειτουργούμε με υπευθυνότητα απέναντι σε όλες τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες που έχουν ανάγκη και δικαίωμα σε μια καλύτερη οφθαλμολογική φροντίδα.

Σύμφωνα με τον ορισμό που αναφέρεται στην Πράσινη Βίβλο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, 2001), “Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη είναι η έννοια σύμφωνα με την οποία οι επιχειρήσεις ενσωματώνουν σε εθελοντική βάση κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς προβληματισμούς στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες και στις επαφές τους με άλλα ενδιαφερόμενα μέρη, καθώς αντιλαμβάνονται ότι η υπεύθυνη συμπεριφορά οδηγεί στην αειφόρο επιχειρηματική επιτυχία”. (Πηγή: Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη)

Συμμετέχουμε ενεργά σε προγράμματα και δράσεις ευρύτερου κοινωνικού ενδιαφέροντος και υποστηρίζουμε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες με ιδιαίτερη έμφαση στα παιδιά, που έχουν ανάγκη από οφθαλμολογική φροντίδα.

ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς του, το Ιατρικό Ινστιτούτο  Οφθαλμολογίας Athens Vision εξετάζει ΔΩΡΕΑΝ όλα τα παιδιά-μέλη του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού «Κιβωτός του Κόσμου». Επιπρόσθετα, οι συγγενείς πρώτου βαθμού των παιδιών αυτών εξετάζονται βάσει ειδικών τιμών.

logo kibwtos tou kosmou

ΑΜΥΜΩΝΗ

Στα πλαίσια των φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων του, το Ιατρικό Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας Athens Vision και κατόπιν επικοινωνίας με την πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες « ΑΜΥΜΩΝΗ», κυρία Παρασκευή Μπέλλου, αποφάσισε να εξετάζονται όλα τα μέλη που χρήζουν οφθαλμολογικού ελέγχου ΔΩΡΕΑΝ από το ιατρικό προσωπικό μας. Τέλος, οι συγγενείς των μελών αυτών απολαμβάνουν ευνοϊκότερες τιμές.

logo amimoni

ΗΡΑ

Με αίσθημα ευθύνης, από τον Ιανουάριο 2010 η ιατρική ομάδα του Ιατρικού Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας Athens Vision προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ οφθαλμολογικό έλεγχο σ’ όλα τα εγγεγραμμένα μέλη/παιδιά του Πανελλήνιου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Σοβαρά Προβλήματα Όρασης «ΗΡΑ» . Επιπλέον, όλοι οι συγγενείς πρώτου βαθμού των μελών του συλλόγου απολαμβάνουν προνομιακές παροχές

logo hra

ΠAΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΚΕΡΑΤΟΚΩΝΟ

Κατόπιν πρωτοβουλίας του ιατρού Αναστάσιου Χαρώνη που εξειδικεύεται στη θεραπεία του κερατοειδή πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Ατόμων με Κερατόκωνο (ΠΑ.Σ.Α.ΚΕ), κύριο Κωνσταντίνο Δημητρίου, όπου και συμφωνήθηκε να παρέχεται προς τα μέλη ετήσια μία Δωρεάν Τοπογραφία Κερατοειδούς .
Τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα βοηθήσουν στο να συγκεντρωθούν στοιχεία στα πλαίσια της έρευνας που διεξάγεται από το Athens Vision. Τα στοιχεία που θα συλλεχθούν θα βοηθήσουν στη θεραπεία του κερατοειδούς .
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας ή με τον αντίστοιχο σύλλογο.

logo keratoconos

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΥΦΛΩΣΗΣ 2011

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Τύφλωσης, 13 Οκτωβρίου 2011, το Ιατρικό Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας Athens Vision με αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος προσέφερε μια ΔΩΡΕΑΝ οφθαλμολογική εξέταση σε άτομα που πραγματικά το είχαν ανάγκη. Η οφθαλμολογική εξέταση των ασθενών διοργανώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία και συνολικά εξετάστηκαν 215 ασθενείς.
Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στη συνολική προσπάθεια του Ιατρικού Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας Athens Vision να αφυπνίσει τους πολίτες σχετικά με τις αιτίες τύφλωσης και να γίνει συνείδηση σε όλους η ανάγκη για τακτική οφθαλμολογική εξέταση στα πλαίσια της πρόληψης (Προληπτική Ιατρική). Βέβαια, μια μόνο ημέρα δεν αρκεί για να μας υπενθυμίζει την ανάγκη αντιμετώπισης ενός τόσο σοβαρού ιατρικού ζητήματος.
Γι αυτό σύσσωμη η ιατρική ομάδα θα εξακολουθήσει την ενημέρωση στα διάφορα δίκτυα πληροφόρησης και την ευαισθητοποίηση των πολιτών μέσα από σχετικά ενημερωτικά φυλλάδια, πρωτοβουλίες και άλλες δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

vision2020

Skip to content