ebannerespa
georgopoulos

ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

MD

Χειρουργός Οφθαλμίατρος

Πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Διπλωματούχος European Board of Ophthalmology

Ειδικότητες

Βιογραφικό

Ο χειρουργός οφθαλμίατρος Βασίλης Γεωργόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980 και μεγάλωσε στον Άλιμο όπου και αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο «Θουκιδίδειο» με βαθμό άριστα.

Κατόπιν εισαγωγής με πανελλήνιες εξετάσεις στην Ιατρική σχολή Αθηνών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου ανάμεσα στους πρώτους αριστούχους, αποφοίτησε το 2005 με βαθμό «Λίαν Καλώς».

Ακολούθως, το 2006, ως νέος Ιατρός στην αναμονή έναρξης ειδικότητας παρακολούθησε ενεργά τις εργασίες της οφθαλμολογικής κλινικής του Γ.Ν. Ερυθρός Σταυρός ως συνεργάτης για έναν χρόνο, ερχόμενος σε επαφή με πληθώρα περιστατικών και αποκτώντας ήδη την πρώτη σημαντική εμπειρία του στον χώρο της οφθαλμολογίας.

Το 2007 άρχισε την στρατιωτική του θητεία στο 421 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και στο Διδυμότειχο, ενώ συνέχισε και ολοκλήρωσε τη θητεία του στο στρατηγείο του Ν.Α.Τ.Ο στην Νάπολη της Ιταλίας ως έμμισθος οπλίτης Ιατρός . Εκεί εργάστηκε για το Ελληνικό γραφείο ως υπεύθυνος υγειονομικής κάλυψης, παρέχοντας πρώτες βοήθειες και συμβουλευτική ιατρική στους Έλληνες αξιωματικούς και στο λοιπό προσωπικό.

Επιστρέφοντας στην Αθήνα, εργάστηκε ως στέλεχος στο Ιατρικό τμήμα της Bristol MyersSquibb σε θέση Medical Science Manager, υπεύθυνος για την εκπαίδευση των ιατρικών επισκεπτών, παρακολουθώντας όλα τα μεγάλα συνέδρια του εξωτερικού και παραδίδοντας σεμινάρια σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Από το 2009 έως το 2010 διατέλεσε ως αγροτικός Ιατρός στο Γ. Ν. Κορίνθου και στο Π.Ι Γκούρας στην ορεινή Κορινθία αντιμετωπίζοντας περιστατικά από όλο το φάσμα της γενικής χειρουργικής και παθολογίας.

Από το 2011 έως το 2015 πραγματοποίησε την ειδίκευσή του ως χειρουργός οφθαλμίατρος στην οφθαλμολογική κλινική του Γ.Ν.Ερυθρός Σταυρός «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο», μια από τις μεγαλύτερες και πληρέστερες Οφθαλμολογικές κλινικές που αποτελεί κέντρο αναφοράς στην Ελλάδα, δίπλα σε κορυφαίους δασκάλους.

Παράλληλα, και κατά τη διάρκεια της ειδίκευσής του, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει και να εργαστεί με εκπαιδευτική άδεια σε μεγάλες οφθαλμολογικές κλινικές του εξωτερικού όπως στο Manchester Royal Eye Hospital και το Leeds University Hospital της Μεγάλης Βρετανίας αλλά και της Ελλάδας όπως το Γ.Ν.Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» όπου και ασχολήθηκε με την οφθαλμολογία παίδων.

Κατά την ειδίκευσή του, ήρθε σε επαφή και ανάλαβε ένα ιδιαίτερα ευρύ φάσμα περιστατικών εκπαιδευόμενος τόσο στη χειρουργική του οπισθίου ημιμορίου εκτελώντας επεμβάσεις ρήξεων βολβού, αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς, ενδουαλοειδικών αιμορραγιών κλπ, όσο και του προσθίου ημιμορίου, πραγματοποιώντας εκατοντάδες επεμβάσεις φακοθρυψίας (καταρράκτη) καθώς και άλλες επεμβάσεις. Περαιτέρω, εκπαιδεύτηκε στο τμήμα Γλαυκώματος και στο τμήμα Βυθού συμμετέχοντας σε εργασίες δημοσιευμένες σε Διεθνή περιοδικά.

Το 2014 συμμετείχε εθελοντικά στην εκστρατεία της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Ανοιχτή Αγκαλιά» των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής σε νησιά της άγονης γραμμής (Αστυπάλαια, Ανάφη), παρέχοντας υπηρεσίες γενικής οφθαλμολογίας και screening στον τοπικό πληθυσμό.

Ολοκληρώνοντας την ειδίκευσή του στην οφθαλμολογία, έλαβε μέρος στις εξετάσεις για το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Οφθαλμολογίας και πέτυχε ανάμεσα στους πρώτους αριστεύσαντες, λαμβάνοντας υποτροφία από την Ελληνική εταιρία Υαλοειδούς- Αμφιβληστροειδούς.

Από το 2015, μοιράζει τον χρόνο του ως διευθυντής χειρουργός οφθαλμίατρος στην οφθαλμολογική κλινική «Dutch Clinic” του Amsterdam της Ολλανδίας με εξειδίκευση σε διαθλαστικά laser (Excimerlaser, femtosecondlaser) και στην Αθήνα συνεργαζόμενος με το Οφθαλμολογικό Ινστιτούτο «AthensVision», ενώ διατηρεί το δικό του υπερσύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο στον Άλιμο.

Είναι μέλος

  • της Αμερικανικής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας (ΑΑΟ)
  • της Αμερικανικής Εταιρείας Καταρράκτη και Διαθλαστικής Χειρουργικής (ASCRS)
  • της Αμερικανικής Εταιρείας Γλαυκώματος (AGS)
  • της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Γλαυκώματος (EGS)
  • της Εταιρείας για την Έρευνα στους επιστημονικούς κλάδους της Όρασης και της Οφθαλμολογίας (ARVO)
  • της Οφθαλμολογικής Εταιρείας Νέας Αγγλίας (NEOS)
  • της Εταιρείας Chandler Grant Society
  • του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου (ΑΜΑ)
  • του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών
Skip to content