Διαθέτουμε μια απο τις κορυφαίες ιατρικές ομάδες στην Ελλάδα... Ποιοί είμαστε!

ΜΑΡΙΑ ΖΩΖΟΛΟΥ, MD, PhD, FEBO

 

 

 

 

Χειρουργός Οφθαλμίατρος

 

 

Πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Διπλωματούχος European Board of Ophthalmology

 

 

Ειδικότητες:
Διαθλαστική Χειρουργική Χειρουργική ΚαταρράκτηΠαιδοφθαλμολογία

 

 

Η χειρουργός Οφθαλμίατρος Μαρία Ζώζολου γεννήθηκε το 1981 στη Λαμία. Έζησε και μεγάλωσε στην Αθήνα και κατόπιν στη Γερμανία ( Düsseldorf ) απ’ όπου και επέστρεψε για να αποφοιτήσει από το 5Ο Γενικό Λύκειο Ιλίου το 1999. Εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με τη διαδικασία των Πανελλαδικών εξετάσεων όπου και αποφοίτησε με άριστα το 2006.

 

Κατά την περίοδο 2006 έως 2008 εκπλήρωσε την Υπηρεσία Υπαίθρου ως αγροτικός ιατρός στο Κέντρο Υγείας Αμφίκλειας Φθιώτιδας. Στη συνέχεια επέστρεψε στην Αθήνα και εργάστηκε για τρία χρόνια σε Ιατρικά Οφθαλμολογικά Κέντρα ενώ κατά την περίοδο 2010 έως και 2011 εργάστηκε στο Ιατρικό Οφθαλμολογικό Ινστιτούτο Athens Vision.

 

Το 2011 ξεκίνησε την εξειδίκευσή της στην Οφθαλμολογία στο Γ.Ν. Νίκαιας “Αγ Παντελεήμων” Πειραιάς. Κατά το τρίτο έτος της εξειδίκευσής της πέρασε επιτυχώς τις Πανευρωπαïκές εξετάσεις στο Παρίσι και απέκτησε τον τίτλο του European Board of Ophthalmology ( EBO ). Τον Μάρτιο του 2015 ολοκλήρωσε την εξειδίκευσή της στην Οφθαλμολογία και τον Απρίλιο του ίδιου έτους πέρασε επιτυχώς τις εξετάσεις της ειδικότητας της Οφθαλμολογίας στην Αθήνα.

 

Η Διδακτoρική Διατριβή της στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών αφορά στην έδρα της Ιστορίας της Ιατρικής με τίτλο: “Δύο αιώνες Οφθαλμολογίας από τον θεμελιωτή της Jacques Daviel (1693-1762) στον Henri Parinaud (1844-1905 ) ”.

 

Σαν ειδικευόμενη και ως ειδικευμένη Οφθαλμίατρος συμμετέχει ανελλιπώς σε Ελληνικά και Ευρωπαïκά Οφθαλμολογικά συνέδρια σε αρκετά από αυτά ως ομιλήτρια.

 

Τη χρονιά 2015 της απονεμήθηκε η τιμητική υποτροφία “Γρηγόρης Π. Γεωργαρίου” στα πλαίσια της οποίας εργάζεται στο Athens Vision από τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.