ebannerespa

ΗΜΕΡΙΔΑ «ΔΙΑΒΗΤΙΚΟ ΟΙΔΗΜΑ ΩΧΡΑΣ ΚΗΛΙΔΑΣ (DME)»

ΗΜΕΡΙΔΑ «ΔΙΑΒΗΤΙΚΟ ΟΙΔΗΜΑ ΩΧΡΑΣ ΚΗΛΙΔΑΣ (DME)»

4/11/2012 | Συνέδρια, Τα νέα μας - 2012

Ημερίδα «Διαβητικό Οίδημα Ωχράς Κηλίδας (DME)»

(Νοέμβριος 2012)

Το Athens Vision θα ήθελε ν’ ευχαριστήσει θερμά όλους τους παρευρισκόμενους για την επιτυχή έκβαση της Ημερίδας με θέμα το «Διαβητικό Οίδημα Ωχράς Κηλίδας (DME) » που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του στην Καλλιθέα στις 3 Νοεμβρίου 2012. Η Ημερίδα έληξε με πολύ θετικά σχόλια από όλους τους συμμετέχοντες τόσο οφθαλμιάτρους όσο και ενδοκρινολόγους – παθολόγους – διαβητολόγους – γενικούς ιατρούς για το υψηλό επιστημονικό επίπεδο του προγράμματος καθώς και την άρτια οργάνωση.

Τα θέματα που συζητήθηκαν από τους χειρουργούς οφθαλμιάτρους του Athens Vision ήταν «Η ανάγκη διεπιστημονικής προσέγγισης του Διαβητικού Οιδήματος Ωχράς Κηλίδας (DME)» από τον Θ. Φιλιππόπουλο, η «Διάγνωση του DME: Ταξινόμηση και σταδιοποίηση βάσει κλινικής εικόνας, φλουοροαγγειογραφίας και οπτικής τομογραφίας συνοχής» από τον Ν. Ευαγγέλου και οι «Θεραπευτικοί Αλγόριθμοί DME: Εφαρμόζοντας τα δεδομένα των μελέτων στη καθημερινή κλινική πράξη από τον Αλ. Χαρώνη.

Επίσημος Προσκεκλημένος ήταν ο Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας Β΄ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής & Διαβητολογικού Κέντρου Πανεπιστημίου Αθηνών – Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου “Αττικόν”) κ. Παναγιώτης Χαλβατσιώτης ο οποίος μίλησε για τη συστηματική προσέγγιση του Διαβητικού Οιδήματος Ωχράς Κηλίδας.

Η Ημερίδα έκλεισε με το πάνελ των χειρουργών οφθαλμιάτρων Π. Θεοδοσιάδη, Ε. Μαυρικάκη, Αλ. Χαρώνη και Ν. Ευαγγέλου καθώς και τον παθολόγο – διαβητολόγο Π. Χαλβατσιώτη όπου συζητήθηκε «Ποια θεραπεία επιλέγεις και γιατί;»

Διαβάστε το Πρόγραμμα και τα Πρακτικά της Ημερίδας.

Παρουσιάσεις ιατρών

Θεραπεία Διαβητικού Οιδήματος Ωχράς – Αλ. Χαρώνης, MD

Διαβητική Αμφιβληστροειδοπάθεια: Εισαγωγή – Θ. Φιλιππόπουλος, MD

Ωχρά Κηλίδα επί DM – Ν. Ευαγγέλου, MD, Phd

Το Διαβητικό Οίδημα της Ωχράς (DME) ως συστηματική πάθηση – Π. Χαλβατσιώτης, MD, PhD

Skip to content