ebannerespa

Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΟΦΘΑΛΜΩΝ “ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΕΩΡΓΑΡΙΟΥ” ΣΤΑ 10 ΠΙΟ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΑ PROJECT ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΟΦΘΑΛΜΩΝ “ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΕΩΡΓΑΡΙΟΥ” ΣΤΑ 10 ΠΙΟ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΑ PROJECT ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

7/11/2014 | Ανακοινώσεις, Τα νεα μας, Τα νέα μας - 2014

Η Τράπεζα οφθαλμών «Γρηγόρης Γεωργαρίου» στα 10 πιο πρωτοποριακά Project της χώρας στο τομέα της Ιατρικής και Βιοτεχνολογίας!

Με μεγάλη μας χαρά είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε οτι το εγχείρημα «Τράπεζα Οφθαλμών Γρηγόρης Γεωργαρίου» προκρίθηκε στον τελικό του διαγωνισμού καινοτομίας του Συνδέσμου φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) Ιnnovation-project.2.0  ανάμεσα σε περισσότερα από 200 υποψήφια Projects.

Όλοι οι Xειρουργοί Oφθαλμίατροι του κέντρου AthensVision αποτελούν μέλη της ομάδας της τράπεζας που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Επιστημονικού Διευθυντή του κέντρου μας Αναστασίου Χαρώνη. Η ομάδα πλαισιώνεται επίσης και από άλλους  έμπειρους Χειρουργούς Οφθαλμιάτρους,  την αφρόκρεμα της νέας γενιάς Oφθαλμιάτρων διεθνούς ακτινοβολίας με γνωστικό αντικείμενο τον κερατοειδή, καθώς και καταξιωμένους ερευνητές-επιστήμονες του εθνικού κέντρου έρευνας-ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ (κυρίες Σαγνού και Τσιλιμπάρη).

H Τράπεζα οφθαλμών «Γρηγόρης Γεωργαρίου» είναι μια εταιρεία έντασης γνώσης στον ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ, που στοχεύει στον τετραπλασιασμό των Ελλήνων δωρητών σώματος και στην δημιουργία μοναδικών στον κόσμο προιόντων όπως μόσχευμα κερατοειδούς με ενδοσκελετό, δημιουργία ενδοφακού-τεχνητής ίριδας-μοσχεύματος με στήριξη χωρίς ράμματα και δημιουργία βιολογικών «φακών επαφής» για σύνθετα διαθλαστικά προβλήματα  (π.χ. χρήση στο κερατόκωνο).

Οι τελικοί του διαγωνισμού θα γίνουν στο Μέγαρο Μουσικής το Σάββατο 15/11/2014 από 19.00 -21.00. Σας περιμένουμε όλους.

Save the Date – Πρόσκληση εδώ

Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ

Δείτε το Πρόγραμμα εδώ 

eyebankbanner
Skip to content