ebannerespa

ΒΟΤΟΥΛΙΝΙΚΗ ΤΟΞΙΝΗ

Οι ρυτίδες έκφρασης (ή δυναμικές ρυτίδες) δημιουργούνται από τη συνεχή και αδυσώπητη δράση των μυών του προσώπου. Με το πέρασμα του χρόνου οι συσπάσεις αυτές δημιουργούν βαθιές ρυτίδες στο υπερκείμενο δέρμα. Στην αρχή οι ρυτίδες αυτές εξαφανίζονται όταν οι μύες χαλαρώνουν, αλλά με το πέρασμα του χρόνου παραμένουν μόνιμα.

Η βοτουλινική τοξίνη (botox) αποτελεί τον καλύτερο, ασφαλέστερο και αποτελεσματικότερο τρόπο αντιμετώπισης των ρυτίδων έκφρασης στο πρόσωπο. Η χρήση της βοτουλινικής τοξίνης στην Ιατρική ξεκίνησε πριν από 20 χρόνια με την εφαρμογή της στην Οφθαλμολογία και πιο συγκεκριμένα στις παθήσεις του στραβισμού και του βλεφαρόσπασμου. Μετά από εκατομμύρια θεραπείες διαπιστώθηκε η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια που έχει και έτσι τα τελευταία 15 χρόνια εφαρμόζεται με επιτυχία στην αισθητική αναζωογόνηση του προσώπου και αποτελεί εγκεκριμένη θεραπεία από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Η θεραπεία του botox γίνεται στο γραφείο, διαρκεί λίγα μόνο λεπτά, είναι ανώδυνη και δεν απαιτεί χρόνο ανάρρωσης. Τα αποτελέσματα της θεραπείας του botox φαίνονται μετά από 5-10 μέρες και κατά μέσο όρο διαρκούν 4 περίπου μήνες. Η διάρκεια εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η ποσότητα που ενίεται, η ανατομική περιοχή, το μέγεθος των μυών και το φύλο.

Botox – Βοτουλινική Τοξίνη / Γενικές ερωτήσεις

Πώς λειτουργεί το Botox;

Η λειτουργία του Botox συνίσταται στον περιορισμό της ακούσιας λειτουργίας των μυών που προκαλούν τις δυναμικές ρυτίδες. Έτσι αν στο πρόσωπο δεν έχουν ακόμη ακόμη σχηματισθεί οι στατικές ρυτίδες, με την αδρανοποίηση των μυών που είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία τους, επιτυγχάνεται η πλήρης αποφυγή τους. Στην περίπτωση που οι στατικές ρυτίδες έχουν ήδη σχηματισθεί, η δράση του Botox, που δεν επιτρέπει την κίνηση των μυών, οδηγεί στη σταδιακή λείανση και μείωση του βάθους τους.

Πώς γίνεται η θεραπεία και πόσο διαρκεί;

Η θεραπεία με Botox είναι μια από τις πιο ανώδυνες θεραπείες. Ο εξειδικευμένος Ιaτρός κάνει μια σειρά εγχύσεων τοπικά με τη λεπτότερη βελόνα που υπάρχει. Δεν προκαλείται καθόλου πόνος παρά μόνο μια στιγμιαία ενόχληση στα σημεία που γίνεται η θεραπεία και διαρκεί μόλις 10 λεπτά. Η ποσότητα του φαρμάκου που θα χρησιμοποιηθεί καθώς και τα ακριβή σημεία στα οποία θα γίνει η θεραπεία ,εξατομικεύονται από τον ιατρό σας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Μπορείτε αμέσως μετά τη θεραπεία να επιστρέψετε κανονικά στις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Ποια είναι η ιδανική ηλικία για να ξεκινήσω τη θεραπεία με BOTOX;

Η ιδανική ηλικία ποικίλει από άτομο σε άτομο μια και η δημιουργία των ρυτίδων δεν εξαρτάται μόνο από την ηλικία αλλά και από την ποιότητα του δέρματος και τη διάπλαση των μυών του προσώπου. Γι’ αυτό και προσπαθούμε συχνά να λειτουργήσουμε προληπτικά ώστε να καθυστερήσει ή και να αποτραπεί η ρυτίδωση του προσώπου. Συνήθως η θεραπεία ξεκινάει μετά την ηλικία των 25 ετών.

genika 02

Υπάρχουν παρενέργειες από τη θεραπεία με BOTOX;

Η δράση του φαρμάκου είναι πλήρως αναστρέψιμη και έτσι δεν μπορούμε να μιλήσουμε για οποιαδήποτε μόνιμη παρενέργεια. Μετά τη θεραπεία με BOTOX ενδέχεται να δημιουργηθούν μικροσκοπικές κοκκινίλες στα σημεία των εγχύσεων οι οποίες υποχωρούν μετά από 5-10 λεπτά. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μέχρι την εξοδό σας από το ιατρείο, τα σημάδια αυτά θα έχουν εξαφανιστεί. Μπορείτε λοιπόν να συνεχίσετε τις δραστηριότητες σας χωρίς κανένα πρόβλημα.

genika 01

Πόσες φορές μπορώ να κάνω BOTOX;

Κλινικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι η θεραπεία με Botox δεν έχει περιορισμούς. Δηλαδή όσες φορές και αν προχωρήσει κανείς στη θεραπεία με Botox το αποτέλεσμα παραμένει πάντα το ίδιο. Μάλιστα, τις περισσότερες φορές, μετά από 3-4 θεραπείες, το μεσοδιάστημα μεταξύ 2 εφαρμογών αυξάνεται μια και «ξεχνάμε» να κάνουμε τις κινήσεις που προκαλούσαν τις ρυτίδες.

genika 04

Πότε θα έχω ορατά αποτελέσματα και πόσο διαρκούν;

Τα αποτελέσματα της θεραπείας με Botox αρχίζουν να γίνονται ορατά μετά από 5-10 ημέρες. Η κινητικότητα των μυών θα επανέλθει σταδιακά μετά την πάροδο 4-6 μηνών οπότε και επαναλαμβάνεται η θεραπεία.

Botox – Βοτουλινική Τοξίνη / Οδηγίες

  1. Προσπαθήστε να εξασκήσετε τους μύες του προσώπου σας, για 2 – 3 ώρες μετά την θεραπεία (π.χ. συνοφρύωση, ανασήκωμα των φρυδιών). Αυτό βοηθά το φάρμακο να ενεργήσει γρηγορότερα. Παρόλο που η τεχνική αυτή θα βοηθήσει, δεν σημαίνει πως αν το ξεχάσετε θα υπάρξει αρνητικό αντίκτυπο στο τελικό αποτέλεσμα.
  2. Μη δοκιμάσετε να τρίψετε έντονα τις περιοχές που έγινε η θεραπεία, για τις επόμενες 24 ώρες.
  3. Μη χρησιμοποιήσετε make-up για 4 ώρες μετά την θεραπεία.
  4. Μην ξαπλώσετε και μην ασκηθείτε έντονα για 4 ώρες μετά την θεραπεία.
  5. Αποφύγετε το καυτό ντους, το σεσουάρ και την υπερβολική έκθεση στον ήλιο, για τις επόμενες 2 ημέρες.
  6. Να είστε σίγουροι πως μικρά σημαδάκια ή κοκκινίλες θα εξαφανιστούν εντελώς μέσα σε λίγες ώρες.
  7. Τα αποτελέσματα της θεραπείας ενδέχεται να εμφανιστούν μετά από 2 εβδομάδες από την θεραπεία. Πάντα προσπαθούμε να ικανοποιήσουμε πλήρως τους ασθενείς μας. Αν έχετε οποιαδήποτε απορία για την θεραπεία σας, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 210.95.95.215.
  8. Η θεραπεία δεν είναι μόνιμη. Τα αποτελέσματα συνήθως διαρκούν 4 – 6 μήνες.  Αν ακολουθήσετε τα επόμενα ραντεβού με την συχνότητα που θα σας προτείνει ο ιατρός σας, τα αποτελέσματα θα διαρκούν ακόμη περισσότερο.
  9. Αρχικά, βλέπουμε τους ασθενείς μας μεταξύ του 3ου και 4ου μήνα. Τα καλύτερα κλινικά αποτελέσματα επιτυγχάνονται μέσα σε αυτή την περίοδο. Αν επιτρέψετε στο φάρμακο να απενεργοποιηθεί τελείως (6+ μήνες), και μετά επισκεφτείτε πάλι τον ιατρό σας, θα είναι δυσκολότερο γι αυτόν να δει πως οι διάφοροι μύες αντέδρασαν στη θεραπεία. Αποτέλεσμα θα είναι να δυσκολευτεί περισσότερο ο ιατρός σας να πετύχει το βέλτιστο αποτέλεσμα.
  10. Η θεραπεία γίνεται με μια ειδική τεχνική που εξατομικεύει τις εγχύσεις στην συγκεκριμένη μυϊκή δομή του κάθε ασθενούς. Για τον λόγο αυτό είναι απαραίτητο για τον ιατρό σας να σας δει πριν ενεργοποιηθούν οι μύες ξανά. Ο ιατρός σας πρέπει να σας δει το ακριβές χρονικό σημείο που ο μυς μόλις που αρχίζει να ενεργοποιείται, αλλά πριν ενεργοποιηθεί πλήρως. Μόνο σε αυτό το σημείο ο ιατρός σας μπορεί να εξατομικεύσει την έγχυση που θα έχει το βέλτιστο αποτέλεσμα στο πρόσωπό σας.

Botox – Βοτουλινική Τοξίνη / Μύθοι & Αλήθειες

Η θεραπεία με BOTOX είναι ασφαλής.

Αλήθεια

Το BOTOX είναι ένα φάρμακο με εξαιρετικό προφίλ ασφαλείας. Χρησιμοποιείται για περισσότερα από 20 χρόνια, σε 8 διαφορετικές ειδικότητες. Η μεγάλη ιστορία του φαρμάκου χωρίς παρενέργειες, έχει αποδείξει ότι είναι ασφαλές, ακόμη και για περιπτώσεις που η ποσότητα που χρησιμοποιείται είναι πολύ μεγαλύτερη από την ποσότητα που έχει ανάγκη ένα πρόσωπο για τη θεραπεία των ρυτίδων.

Αν αποφασίσω να σταματήσω το BOTOX το πρόσωπό μου θα χαλάσει.

Μύθος

Η διακοπή της θεραπείας σημαίνει ότι, πολύ απλά, μετά την παρέλευση της δράσης του φαρμάκου, οι μύες που είχαν αδρανήσει επανακτούν πλήρως την κινητικότητα τους, με αποτέλεσμα το πρόσωπο να επανέρχεται στην προ της θεραπείας κατάστασή του.

Το BOTOX καταπολεμά την αιτία που προκαλεί τις ρυτίδες.

Αλήθεια

Με τη σωστή ένδειξη και την ενδεδειγμένη κάθε φορά τεχνική, τα αποτελέσματα είναι φυσικά και έρχονται χωρίς πόνο ή μακρό χρόνο επούλωσης

Skip to content