ebannerespa

Covid 19

Αγαπητοί φίλοι, συνάδελφοι, ασθενείς μας,

Η κατάσταση που βιώνουμε την τελευταία εβδομάδα είναι πραγματικά πρωτόγνωρη και δοκιμάζει τα ηθικά όρια και τα επιστημονικά αντανακλαστικά μας.

Η πρώτη μέριμνα όλων μας είναι η ασφάλειά σας, αλλά παράλληλα πρέπει να είμαστε σε θέση να παράσχουμε τις ίδιες ποιοτικές υπηρεσίες υγείας για τις οποίες μας έχετε εμπιστευθεί. Τη στιγμή αυτή όλη η ομάδα του Athens Vision είναι υγιής και έχει λάβει συγκεκριμένες οδηγίες για τους τρόπους με του οποίους μπορούμε να μειώσουμε τη πιθανότητα μετάδοσης της ενδημικής ιογενούς λοίμωξης COVID-19.

Στα πλαίσια αυτά και με γνώμονα το συμφέρον όλων μας έχουμε αποφασίσει τα ακόλουθα:
1. Προγραμματισμένα μη επείγοντα ραντεβού (π.χ. για γυαλιά, για έλεγχο διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας, τακτικός έλεγχος ενδοφθάλμιας πίεσης, ετήσιο follow-up κ.α.) μπορούν και μάλλον πρέπει να αναβληθούν για διάστημα τουλάχιστον 2-4 εβδομάδων.
2. Ασθενείς που προσέρχονται αποκλειστικά για συνταγογράφηση φαρμάκων πρέπει να ζητήσουν να εξυπηρετηθούν τηλεφωνικά. Είναι δυνατή η αποστολή της συνταγής ταχυδρομικά.
3. Οι ασθενείς που πρέπει/θέλουν να εξετασθούν καλό θα ήταν να προσέρχονται χωρίς συνοδό ή το πολύ με έναν συνοδό, να εισέρχονται στους ανελκυστήρες μεμονωμένα και να μην περιφέρονται στους χώρους των ιατρείων μας ασκόπως. Απαρέγκλιτα πρέπει να τηρούν τους ατομικούς κανόνες υγιεινής και να απολυμαίνουν τα χέρια τους κατά την είσοδο στα ιατρεία με τα ειδικά αντισηπτικά χεριών τα οποία είναι εμφανώς τοποθετημένα στους χώρους αναμονής.
4. Επίσης για να μειώσουμε το συνολικό αριθμό των ασθενών που βρίσκονται κάθε χρονική στιγμή ταυτόχρονα στο ιατρείο καθιερώνουμε την εκ περιτροπής εργασία των ιατρών μας με σταθερή ομάδα οπτομέτρη και γραμματειακής υποστήριξης. Στα πλαίσια αυτά τα ραντεβού σας θα πρέπει να μετακινηθούν ή και να αλλάξουν ημέρα. Ζητάμε εκ των προτέρων συγνώμη για την αναστάτωση αλλά αυτό το μέτρο είναι απαραίτητο για να μην κλείσουμε καθολικά για 2 εβδομάδες σε περίπτωση που υπάρξει ένα κρούσμα σε κάποιον από τους εργαζόμενους εδώ ή σε κάποιο μέλος της οικογενείας του.
5. Οι εργαζόμενοι στο Athens Vision επίσης έχουν ενημερωθεί και λαμβάνουν όλα τα μέτρα ατομικής υγιεινής για τη συλλογική προστασία σύμφωνα με τις οδηγίες του παγκόσμιου οργανισμού υγείας, του ΕΟΔΥ, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Ελληνικής Οφθαλμολογικής Εταιρείας.
6. Τέλος ζητάμε και τη δική σας αυτονόητη συμβολή. Αν είστε ασθενείς ή αν έχετε έρθει σε επαφή με κάποιο επιβεβαιωμένο ή ύποπτο κρούσμα παρακαλώ ενημερώστε μας πριν έρθετε. Αν η παρουσία σας είναι επιβεβλημένη μπορούμε να σας εξετάσουμε εκτός ωρών λειτουργίας του κέντρου. Αυτό είναι απαραίτητο για να προστατέψουμε τους υπολοίπους ασθενείς μας. Επίσης αν σας εξυπηρετεί διεκπεραιώστε την οικονομική σας συναλλαγή με τη χρήση ανέπαφης πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας.

Τα ανωτέρω ενδέχεται να αναθεωρηθούν αναλόγως της εξέλιξης της κατάστασης. Παρακαλούμε για την κατανόησή σας και ευχόμαστε σύντομα να επανέλθουμε όλοι υγιείς στους κανονικούς μας ρυθμούς.

Εκ μέρους της επιστημονικής επιτροπής του #AthensVision.

Skip to content