ebannerespa

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΟΦΘΑΛΜΩΝ-“ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΕΩΡΓΑΡΙΟΥ” ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ 2ου ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΦΕΕ

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΟΦΘΑΛΜΩΝ-“ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΕΩΡΓΑΡΙΟΥ” ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ 2ου ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΦΕΕ

19/11/2014 | Ανακοινώσεις, Τα νεα μας, Τα νέα μας - 2014

H Ελληνική Τράπεζα Οφθαλμών – «Γρηγόρης Γεωργαρίου», ένα όραμα και πρωτοβουλία του Επιστημονικού Διευθυντού του Athens Vision κ. Αναστάσιου Χαρώνη, στη μνήμη του συναδέλφου και συνιδρυτή του Athens Vision Γρηγόρη Γεωργαρίου, αναδείχτηκε νικητής του 2ου διαγωνισμού καινοτομίας στην υγεία, ΣΦΕΕ Innovation Project 2.0.

 

eyebankbanner
Ο κ. Αναστάσιος Χαρώνης κατά την απονομή του βραβείου με τον πρόεδρο του ΣΦΕΕ κ. Κωνσταντίνο Φρουζή

 

Η ιδρυτική ομάδα της τράπεζας αποτελείται από έμπειρους Χειρουργούς Οφθαλμιάτρους,  την αφρόκρεμα της νέας γενιάς Οφθαλμιάτρων διεθνούς ακτινοβολίας με γνωστικό αντικείμενο τον κερατοειδή, καθώς και καταξιωμένους ερευνητές-επιστήμονες του εθνικού κέντρου έρευνας-ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ και συγκεκριμένα από τους : ΤΕΝΙΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ, ΣΠΥΡΟ ΓΕΩΡΓΑΡΑ, ΒΑΣΙΛΗ ΔΙΑΚΟΝΗ, ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΑ, ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΚΟΨΙΝΗ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΥΡΟΥΔΗ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΩΣΤΗ, ΒΑΣΙΛΗ ΛΙΑΡΑΚΟ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΜΑΝΑΙΟ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΙΛΤΣΑΚΑΚΗ, ΜΙΛΤΟ ΜΠΑΛΙΔΗ, ΣΩΤΗΡΙΑ ΠΑΛΙΟΥΡΑ, ΜΑΡΙΝΑ ΣΑΓΝΟΥ, XΡΥΣΑ ΤΕΡΖΙΔΟΥ, ΜΙΧΑΛΗ ΤΣΑΤΣΟ, ΕΦΗ ΤΣΙΛΙΜΠΑΡΗ, ΘΕΟΔΩΡΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΧΑΡΩΝΗ, ΓΕΩΡΓΙΟ ΧΑΡΩΝΗ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΧΑΡΩΝΗ.

 

Την εκδήλωση της τελικής φάσης του διαγωνισμού παρακολούθησαν περισσότερα από 500 άτομα και χιλιάδες ακόμα μέσω live streaming στο οποίο είχαν πρόσβαση χρήστες από 150 χώρες σε όλο τον κόσμο. Κατά την διαδικασία της προφορικής αξιολόγησης, οι 10 επικρατέστεροι υποψήφιοι παρουσίασαν σε 3 λεπτά την καινοτόμο ιδέα και το επιχειρηματικό τους σχέδιο, μπροστά στους κριτές και το κοινό. Μετά από κάθε παρουσίαση, οι κριτές είχαν στην διάθεση τους 8 λεπτά για την διαδικασία ερωτήσεων και συμβουλών πάνω στην παρουσίαση που προηγήθηκε.

 

eyebankbanner

Οι Νικητές του διαγωνισμού ΣΦΕΕ INNOVATION PROJECT 2.0

O πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του διαγωνισμού και πρόεδρος του ΣΦΕΕ, κ. Κωνσταντίνος Φρουζής, τόνισε: «Νικητές είναι και όλοι οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στο διαγωνισμό του ΣΦΕΕ. Η ανάδειξη των τελικών 10 υποψηφίων και εξ αυτών η ανάδειξη των 3 νικητών ήταν ένα πολύ δύσκολο έργο για όλα τα μέλη της κριτικής επιτροπής, καθώς όλες οι ιδέες ήταν εξαιρετικές, απόδειξη του ότι οι Έλληνες επιστήμονες έχουν προβάδισμα σε καινοτόμες ιδέες, και αναζητούν διεξόδους για να δημιουργήσουν και να επιχειρήσουν στη χώρα μας. Με την κατάλληλη στήριξη τόσο από την Πολιτεία όσο και από την ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί η υγεία και η βιοτεχνολογία να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης για την χώρα τα επόμενα χρόνια. Υπάρχουν καταξιωμένες ελληνικές επιχειρήσεις και λαμπρά μυαλά τα οποία δυστυχώς φεύγουν στο εξωτερικό και από την άλλη μεριά μεγάλες ευκαιρίες πολυεθνικών εταιριών που μπορούν με κάποια κίνητρα να επενδύσουν περαιτέρω και να βοηθήσουν την οικονομία της χώρας μας».

Αντίστοιχα, ο Eπιστημονικός Διευθυντής του Athens Vision κ. Αναστάσιος Χαρώνης, δήλωσε: «H Ελληνική Τράπεζα Οφθαλμών – «Γρηγόρης Γεωργαρίου», θέλει να ευχαριστήσει θερμά το Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Εταιρειών Ελλάδας και τους οργανωτές του διαγωνισμού για την τιμή που έκανε στην ομάδα μας με την διάκριση αυτή. Το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό Project Innovation 2.0 μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε να πρωτοπορούμε για να καταφέρουμε να υλοποιήσουμε το όραμα μας. Την δημιουργία δηλαδή μιας σύγχρονης τράπεζας οφθαλμών που θα ανατρέψει τα δεδομένα στον τομέα των μεταμοσχεύσεων κερατοειδούς σε Παγκόσμιο επίπεδο.Σε συνεργασία  με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων στοχεύουμε στην εκθετική αύξηση της προσφοράς μοσχευμάτων στην Ελλάδα από πτωματικούς δότες, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα την μείωση του μέσου κόστους μοσχεύματος κατά 50% και τον υπέρ-διπλασιασμό του αριθμού των μεταμοσχεύσεων που γίνονται στην Ελλάδα και στην Κύπρο, περιορίζοντας την τυφλότητα στην Ελληνική κοινωνία.

 

Αποστολή μας πλέον, είναι η εδραίωση της ηγετικής θέσης της Ελληνικής Τράπεζας Οφθαλμών -«Γρηγόρης Γεωργαρίου» στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ως η πιο αξιόπιστη και καινοτόμος τράπεζα στο είδος της. Θα είναι η πρώτη τράπεζα παγκοσμίως η οποία θα παρέχει εναλλακτικές λύσεις στην μεταμόσχευση κερατοειδούς με την πρωτοποριακή τεχνολογία παρασκευής «βιολογικών φακών επαφής». Θα επιτρέψει την μεταμόσχευση να γίνεται χωρίς συμβατικά ράμματα με ενδοσκελετό για γρηγορότερη αποκατάσταση της όρασης και θα εισαγάγει τον πρώτο στον κόσμο ενδοφακό κερατοειδικής στήριξης ειδικά σχεδιασμένο για μεταμόσχευση κερατοειδούς.

 

Μέσω της πρωτοποριακής μας προσέγγισης ευελπιστούμε να προσδιορίσουμε Ελληνικής Τράπεζας Οφθαλμών -«Γρηγόρης Γεωργαρίου» ως την πλέον αξιόπιστη Τράπεζα σε Παγκόσμιο επίπεδο και με την δική σας εμπιστοσύνη και συμμετοχή το όνειρο μας αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα. Για αυτό σας ευχαριστούμε και προσδοκούμε στο να μοιραστούμε το ταξίδι μαζί σας.

Σχετικά με την Ελληνική Τράπεζα Οφθαλμικών Μοσχευμάτων-«Γρηγόρης Γεωργαρίου»

Η Ελληνική Τράπεζα Οφθαλμών-«Γρηγόρης Γεωργαρίου» είναι μια εταιρεία έντασης γνώσης στον ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ, που στοχεύει στον τετραπλασιασμό των Ελλήνων δωρητών σώματος και στην δημιουργία μοναδικών στον κόσμο προϊόντων όπως μόσχευμα κερατοειδούς με ενδοσκελετό, δημιουργία ενδοφακού – τεχνητής ίριδας – μοσχεύματος με στήριξη χωρίς ράμματα και δημιουργία βιολογικών «φακών επαφής» για σύνθετα διαθλαστικά προβλήματα  (π.χ. χρήση στο κερατόκωνο).

 

Ελληνική Τράπεζα Οφθαλμών – «Γρηγόρης Γεωργαρίου»
Παραπομπή σε Links
ΣΦΕΕ
Startupper

 

Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ

Skip to content